agitatio

kitekintés a világra

Tanárköztársaság

Vajon meddig terjedhet egy pedagógus vagy egy szakszervezet döntésképessége, még akkor is, ha egyébként jogos igényeket fogalmaz meg?

Ma olvasom, hogy a tanársztrájk egyik vezetője, Galló Istvánné kiterjesztené a tanársztrájkot. “Április 20-án délben öt percre országszerte álljon le az élet – kezdeményezi a pedagógusok sztrájkbizottsága, arra buzdítva, hogy az egész napos országos pedagógussztrájk napján legyen egy más szektorokra is kiterjedő nagy demonstráció.

“Álljon le az ország, kék szalag legyen a szolidaritás jele” – harsog a jelszó. Ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. Az elégedetlenkedők szélesítésének kísérletével pedig az általános közhangulaton keresztüli nyomással akarja a kormányt megszorongatni, az esetleges tárgyalások helyett mindenképp a tüzet szítani – hol ultimátummal, hogy az egyéb ágazatok csatlakozásra való felszólításával.

Nos, ennyit arról, hogy a hangos kisebbséget az oktatás jelenlegi helyzete érdekli – hiszen a legfőbb követeléseiket, Klik megszűnését és a kötelező óraszám csökkenését, forrásbevonást tulajdonképpen elérték – és nem tisztán politikai célok vezérlik.

Previous

Vásárnap – a rothadó szabadság

Next

Őrségváltás Európában

1 Comment

  1. Hídvégi Endre

    Ez a Gallóné egy idióta! Miért is kellene sok millió embernek beállnia mögéjük ebbe a teljesen zűrzavaros nagy semmibe? Akik maximálisan nem értenek velük egyet, azok is álljanak le? Ugyan miért? Jobb lenne, ha elhúznának a büdös fenébe..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén